Costa Rica 2013 8 februari 2013
Door: aad en mar
Blijf op de hoogte en volg Aad en Marian
08 Februari 2013 | Costa Rica, Santa Eulalia
Hallo, alle lezers van onze Blog. We kregen steeds vaker en vaker de vraag wanneer maken jullie nu weer een blog? Dus om iedereen weer in een keer op de hoogte te brengen van alle ontwikkelingen hier weer een stukje. Oeff dat is inderdaad een hele lange tijd geleden en we weten dan ook bijna niet waar te beginnen. Wij zijn hier inmiddels alweer ons 6e jaar ingegaan, waarblijft de tijd!
Uiteraard hopen we dat het iedereen goed gaat in Nederland en wij doen hierbij iedereen de groeten.
In Otober vorig jaar hebben we ons huis verkocht en nu wonen we in een huurhuis in Atenas. We zullen er wat foto´s van het huis bijvoegen, het is een mooi tijdelijk onderkomen met 2 verdiepingen zodat we eventuele gasten goed kunnen ontvangen zonder dat je elkaar direct in de weg loopt.
Ons nieuwe adres is:
Sabana Larga
Vista Atenas
Lote 48 Atenas
Ons nieuwe telnr 00-506-2446-0189 mobiel is nog hetzelfde.
Uiteraard zijn de gegevens van onze PO Box ook nog hetzelfde.
De verkoop van ons oude huis kwam totaal onverwacht. We waren al begonnen met de fundering van een guesthouse te bouwen en Aad had alle tegels al uit de badkamer gehaald om ook die te verbouwen. We waren dan ook van plan het huis uit de verkoop te halen. Plotseling kwam er een stel en die wilde dat we zouden stoppen met bouwen omdat zij ons huis wilden kopen maar geen guesthouse wilden hebben. Ook hadden ze er geen problemen mee dat de badkamer ontmanteld was. We kwamen snel tot een goede prijs en zijn toen een maandje later vertrokken.
We krijgen vaak de vraag of wij wel goed bij ons hoofd zijn om dat mooie huis met dat super uitzicht te gaan verkopen. Wij krijgen na een jaar of 5 altijd weer kriebels om te vertrekken en zeker nu we een hele goede prijs konden krijgen voor ons huis.
We zijn nu op zoek naar een mooie lap grond om samen met een paar andere stellen ons nieuwe huis te gaan bouwen. Dat is nog niet zo eenvoudig maar er staat veel te koop dus dat zal uiteindelijk wel gaan lukken.
Ook zijn we eindelijk legaal in Costa Rica, sinds augustus vorig jaar hebben we dan eindelijk onze Cedula (verblijfsvergunning) hierdoor zitten we ook automatisch in het ziekenfonds hier voor het schokkende bedrag van 26 euro per maand voor ons beiden. Het is uiteindelijk gelukt maar het heeft dan ook ruim 4 jaar geduurd!
We hebben het hier nog steeds ontzettend naar onze zin. We zijn wel wat drukker nu dan de eerste jaren. We managen nu 8 woningen en doen veel toertjes en halen vaak mensen van de luchthaven. Ook zijn we sinds een maand gaan samenwerken met GoDutch een makelaarskantoor met een Nederlandse eigenaar. We behandelen nu alle huurwoningen in Atenas en kijken of we in de toekomst ook de verkoop van woningen gaan doen.
Uiteraard bestaat Bunki Tours ook nog en hebben we net weer 3 rondreizen Costa Rica geboekt voor Nederlandse klanten, die meestal vrienden, kennissen, familie, ex-collega’s of kennissen daarvan zijn. Van verveling is dan ook geen sprake.
We hebben van de week onze nieuwe carro (auto) opgehaald. Omdat we veel toertjes e.d. doen hadden we behoefte aan een meer economische auto. De keus is gevallen op een Hyundai Santa FE 2.4 GLS 4WD Automaat die 7 personen kan vervoeren. We hebben het model 2012 gekozen omdat wij die mooier vinden. We hebben veel verzoeken gehad een foto van de auto te sturen, we voegen dan ook een paar foto’s van de auto bij. Overigens is de auto hier veel goedkoper dan in NL. Je betaald hier 13% BTW en verder niets. Het bevalt uitstekend en het verbruik is de helft minder!
Ook passen we dit jaar weer op de twee honden van Barry en Claudia en gaat het uitstekend met onze Maxi en Semmie en de bijna 21- jarige Miepie
Zo nu en dan komen er minder prettige berichten tot ons van ziekte van familie en/of vrienden. Wij wensen de betrokkenen een spoedig herstel toe.
We krijgen vaak de vraag gesteld wanneer we weer een keer onze neus laten zien in NL. Hoewel het eerdaags alweer 2 jaar geleden is zijn we niet van plan om binnenkort de reis naar NL weer te maken. Uiteraard is iedereen van harte welkom om hierheen te komen.
Zo, iedereen is weer een beetje op de hoogte hoe het er hier voor staat.
Wij wensen iedereen het beste en misschien tot ziens!
Aad-Mar-Max-Sem en Miep
09 Februari 2013 - 07:45
Willem Veltman:
Hey Mar en Aad,
Heerlijk om weer eens een verhaal van jullie te mogen lezen en wat wonen jullie prachtig!!Wij zijn blij dat het jullie zo voor de wind gaat,jullie werken er hard voor natuurlijk!Hier in de familie zijn inderdaad nare dingen gebeurd,Errel belandde in het ziekenhuis maar is vrijdagmiddag weer thuis gekomen gelukkig!!Ze gaan het gezwel en de uitzaaingen behandelen in het AMC,ze hebben een nieuwe techniek ontdekt waarbij ze er makkelijk bij kunnen komen gelukkig dus er is goede hoop!Een hele opluchting!Ik zou komende donderdag met Remi naar Brazil gaan maar ik werd erg ziek,een bacteriele infectie opgelopen!!Ik ben gelukkig weer herstellende maar kan de reis helaas niet maken deze keer.Kan ik lekker op Spencertje passen toch?Het weer is kwakkelend,een paar graden boven nul en regelmatig sneeuw!!Wordt je niet vrolijk van hahahahaha!!We wachten hier met smart op de lente!Oke,jullie zijn weer op de hoogte en ik hoop jullie weer gauw te spreken via SKYPE.Heel veel knuffels voor jullie allemaal en geniet lekker hoor!!Doeiiiiii,Willem. -
09 Februari 2013 - 15:31
MA:
Hey AAD en MARIAN,en de beessie s! Wat fijn , om weer eens een blog te zien van jullie,wat een leuk verhaal ,en wat een prachtige foto s!
wat is het huis vreselijk groot en mooi zeg,zwembad vind ik ook erg mooi ,de bebossing en de oprijlaan, wat een hoop grond!
Ik wens jullie heel veel geluk , best om uit te houden daar hoor hahahahaah!zelfs hebben jullie nu je verblijfsvergunning , goed hoor! ik schrijf niets over het weer , want het is hier geen weer !
heel veel liefs en xxxxxx van je (schoon)moeder !
MA -
10 Februari 2013 - 11:17
Astrid En Johan:
Goed te horen en te zien waar jullie nu verblijven. Ook Astrid begint (bij het zien van de foto's) een beetje bij te draaien. Prachtig ook om te horen dat Miepie er ook nog steeds is. Ze heeft het gewoon (te) goed in dit leven. Inderdaad gefeliciteerd met jullie verblijfsvergunningen en wat betreft de zorgpremie zeg ik gewoon helemaal niets. Hier alles goed en we mailen were. Groeten, Astrid en Johan -
30 Maart 2013 - 17:11
Tjak & Joyce:
Hey CR mates!
Wat een pracht van een tijdelijk onderkomen, mooi stekkie. De auto is ook mooi< kan je tenminste nog wat gasten mee ophalen. Gefeliciteerd met jullie CR verblijfsvergunningen zou ons verbazen als ze jullie zouden wegsturen uit CR immers je trekt half Europa daar naar toe. Wij gaan deze zomer de USA ruim 4 wkn bezoeken en CR zal er tzt ook weer van komen. Hier gaat het goed behalve dat de lente niet wil opschieten, vanmorgen sneeuwde het nog en het vriest s'nachts nog steeds. Razend benieuwd naar jullie toekomstige stukje CR
Grtjs en goed Pasen, Tjak & Joyce -
25 Augustus 2013 - 17:09
Nathalie Westerbeeke:
Wat een mooi optrekje zeg. Toch vreemd dat jullie alweer zo lang daar zitten. Tijd vliegt echt voorbij.
Zal eerdaags weer een mailen.
Groeten Jan Erna en Nathalie