Augustus2009
Blijf op de hoogte en volg Aad en Marian
15 Augustus 2009 | Costa Rica, Santa Eulalia
Op de dag dat we dit bericht maken is het Dia del Madre (Moederdag 15-8) in Costa Rica, hoog tijd voor ons om weer eens wat van ons te laten horen.
Het is nog vakantietijd in NL en wij wensen iedereen in en buiten NL nog een prettige vakantie/zomer toe.
Om nog maar even met het weer verder te gaan, het is al maanden regentijd hier maar er valt tot nu toe bijzonder weinig regen. Een groot verschil met vorig jaar toen het echt bijna elke dag wel regende. Waarschijnlijk krijgen we in Sept en Okt wel genoeg voor de hele regentijd. Ondertussen is het zwembadwater nu op z’n lekkerst, heerlijk warm, we liggen er dan ook elke dag uitgebreid in.
Onze grote verfklus in het Caretakerhuis zit er bijna op. Op de dakgoten en het poolhuis na zijn we klaar en hebben weer voor een paar maanden verdiend ha ha! Op verzoek van de eigenaar hebben we het CT-huis fel oranje geverfd. Wij zijn hier al klaar voor de WK voetbal volgend jaar!!
Het is hier uiteindelijk onvermijdelijk, Aad is vorige week gestoken door een Schorpioen.
Aad wilde zijn slippers schoonmaken onder de douche en waarschijnlijk was het beestje in de slipper gekropen om van het kletterende water te ontkomen. Op het moment dat Aad de slipper oppakte stak het beest toe. Een gevoelloze hand en een bijtende pijn waren het gevolg. Na het gif weggezogen te hebben werd de pijn enkele uren later al minder. Weer een (pijnlijke)ervaring rijker.
Kortgeleden stond het onderstaande stukje hier in de krant. Het is in het Engels geschreven en zegt dat Costa Rica op nummer 1 staat nav een onderzoek naar de prettigste plek om te wonen. Wij zijn het hier helemaal mee eens!!
Paradise on Earth: Costa Rica Ranked Happiest Nation
London (Reuters) - Costa Rica is very nearly paradise, not just for holiday-makers lounging on its beaches, but for its citizens who are extremely satisfied with their lot and also have a tiny carbon footprint.
The combination has earned the central American country first place in a new Happy Planet Index (HPI) published on Monday.
While leaders of the developed world attending G8 talks in Italy worry away at economic indicators like Gross Domestic Product (GDP), deflation and their implications for economic recovery, the second edition of the HPI lauds alternative standards that provide a new twist on the old adage that wealth does not buy happiness.
Costa Rica stands out for the highest levels of reported life satisfaction, a long life expectancy of 78.5 years and because 99 percent of its energy comes from renewable sources.
Dat het hier behoorlijk kan onweren was ons bekend maar dat je eigenlijk altijd alle elektrische apparaten moet uitzetten is ons nu ook duidelijk geworden. Tijdens een enorm onweer hoorden we een harde klap en vervolgens kwam er rook uit de versterker. Onze versterker is nu dus overleden. We proberen hem hier te laten repareren maar dat zal wel niet lukken. De plaatselijke klussenman houdt vol van wel, maar we vragen ons af of ie ooit van het merk Denon gehoord heeft. Balen dus want inmiddels staat Aad z’n geliefde muziekinstallatie alweer 1,5 maand op non-actief.
Inmiddels is Steef met z’n vrouw Karin en echt schatten van kinderen Mitchel en Yu-Lee hier op vakantie geweest. Steef en Aad kennen elkaar nog van vroeger maar hadden elkaar 14 jaar gelezen voor het laatst gezien. De familie heeft een stuk grond in Costa Rica gekocht en kwamen dat nu uitchecken. Steef verbleef met z’n gezin 3 weken in het CT-huis en ze hebben het goed naar de zin gehad. Ze hadden voor ons allerlei lekkere dingen uit Nederland meegenomen, wat hebben we weer gesmuld van de heerlijke kaas en dropjes. Toen ze vertrokken kregen we ook nog eens een berg leesvoer en een prachtige orchidee. Jongens hartstikke bedankt voor alle verwennerij. We hopen jullie in de toekomst nog eens in Costa Rica terug te zien.
Uiteraard was de regentijd het startsein om weer het e.e.a. te planten en af en toe was ons RAV-je dan weer afgeladen met planten, aarde, mest etc etc. Ook heeft Mar nu een begin gemaakt met een moestuintje. In de eerste instantie kweekt ze de zaadjes op in zakjes aarde, daarna zullen de plantjes overgeplant worden naar een vrijgemaakt stukje grond achter in de tuin. Vanuit NL had ze nog heel wat zaadjes van iedereen meegekregen, spannend om te zien wat die hier gaan doen. Na 2 dagen kwamen de eerste paprikaplantjes al op, verder zit er nog aan te komen; meloen, peper (gaat het dan eindelijk lukken met die Madame Janet pepers??), peterselie, selderij, tomaten, en verder ook nog wat bloemen.
Onze vriend Kees uit Tronadora kreeg voor 11 weken een stagiaire Toerisme uit NL genaamd Nadiya. Zij wilde na een tijdje ook wel een paar dagen bij ons verblijven. Nadiya haar roots liggen ook in Suriname en zij is van Hindoestaanse afkomst. Mar zag natuurlijk meteen een goede gelegenheid om eindelijk zelf Roti-vellen te maken. Zo gezegd zo gedaan en het resultaat mocht er zijn. Na een paar uur zwoegen, veel gezwaai met de deegroller, en wit van het meel, konden de meiden hun baksels proeven. De eerste vellen waren nog wat aan de dikke kant maar uiteindelijk hebben we heerlijk zitten smullen in Costa Rica met verse roti met kerriekip.
Kees heeft inmiddels een Costaricaanse vriendin Griselda, en ivm het vertrek van Nadiya terug naar NL hadden we afgesproken op Nadiya haar laatste avond te gaan stappen bij Fiesta. Ook Loek en Ronald met verloofde Racquel en schoonzus en zwager waren mee. Het was een gezellige avond waarna we omstreeks 04.00 uur het bed inschoven. Nadiya moest er om 05.00 alweer uit om naar de luchthaven te gaan. Het was een erg geslaagde gezellige avond met lekker dansen en borrelen.
Gisteren werd bekend dat de Costaricaanse president Arias, de Mexicaanse griep heeft. Er zijn hier inmiddels 30 personen aan deze griep overleden.
Marian haar sieraden liggen nu ook in de winkel. De buurman heeft een aantal zaken in CR en nu liggen Mar haar sieraden in de vestiging in Atenas. Na uitputtende onderhandelingen over de winstmarges liggen ze nu te pronken in een speciaal gemaakte vitrine. Nu maar afwachten of er ook nog iets via die manier verkocht zal worden.
Ons tuinsetje begon een beetje zwart te worden van het intensieve gebruik en vocht en vuil. Na een vernisbeurt ziet het zitje er weer als nieuw uit.
Niemand van jullie heeft het waarschijnlijk gemerkt maar vorige maand zijn we nog ff stiekem op Nederlands grondgebied geweest. Neeeee….. we waren niet echt in NL hoor (anders waren we wel langs gekomen), maar we moesten in San Jose naar de Nederlandse Ambassade om Mar haar paspoort te verlengen. Het heeft 3 weken geduurd en Mar heeft nu haar nieuwe paspoort binnen.
Wij wensen alle lezers van dit blog nog een heerlijke nazomer en tot Skype’s/Mails/Ziens!!!
17 Augustus 2009 - 19:40
MA:
Nou, zo te zien , hebben jullie weer een hoop werk verricht, maar het resultaat mag er zijn hoor !
proficiat! Word steeds mooier daar in jullie paradijsje ! groetjes aan de mascotto s en xxxx voor jullie -
18 Augustus 2009 - 19:45
Ruud En Odette:
Het blijft gezellig om jullie blogs te lezen, vooral omdat ze vaak zo herkenbaar zijn. Die schorpioenbeet is ons gelukkig nog steeds bespaard gebleven (keep the fingers crossed).
Het hondenspul ziet er goed en gezond uit, heeft Miep zich weer verstopt?
Hou je haaks, hou de zwemvesten binnen handbereik, want je weet het maar nooit in september/oktober....
Hasta luego!
Ruud, Odette en Scuby -
25 Augustus 2009 - 08:33
Moeders:
Hola allemaal
Wat een leuke verhalen , en weer mooie foto's , wel jammer voor Aad dat hij is gekust door een schorpioen , die kunnen goed gemeen zijn , dus Aad goed uitkijken , de slippers of schoenen niet meer buiten laten
Nou Mar'de zaadjes lijken het ook goed te doen ......
Verder ziet alles er heel mooi uit , vooral de terras meubels , ga zo door , ik wens jullie veel woonplezier zonder ongelukjes
Lieve groetjes aan allen van
moeders