Februari 2010 - Reisverslag uit Santa Eulalia, Costa Rica van Aad en Marian Veltman en Chin A Kwie - WaarBenJij.nu Februari 2010 - Reisverslag uit Santa Eulalia, Costa Rica van Aad en Marian Veltman en Chin A Kwie - WaarBenJij.nu

Februari 2010

Blijf op de hoogte en volg Aad en Marian

26 Februari 2010 | Costa Rica, Santa Eulalia

Februari 2010

Het is alweer dik februari 2010, de hoogste tijd om weer eens iets van ons te laten horen.
Er is best veel gebeurd sinds de laatste Blog.

Met Oud en Nieuw hebben we een gezellig feestje gegeven in de tuin. We hadden feestverlichting opgehangen en tuinfakkels geplaatst waardoor de sfeer er goed in zat. Er waren heerlijke hapjes, en Aad had z’n muziekinstallatie buiten opgesteld zodat er ook nog lekker gedanst kon worden. Uiteraard werd er om 0.00 uur vuurwerk afgestoken, Aad en Brian hadden een aardige collectie met echt prachtige vuurpijlen. Zelfs de Canadese en Amerikaanse vrienden bleven tot na 12 uur en dat is hier uitzonderlijk omdat ze normaal al rond 20.30 uur in hun mandje liggen.

Inmiddels is Jenny, de zus van Mar, hier geweest, zij heeft het ontzettend naar de zin gehad en heeft al toegezegd dat ze zeker terugkomt (maar dan wel in het mangoseizoen ha ha). Jenny had van alles mee en wederom zijn we enorm verwend, hartstikke lief. De meiden raakten natuurlijk nooit uitgesproken, logisch want na elkaar 2 jaar niet gezien te hebben was er nogal wat te beppen. Tis toch anders dan over de skype zeggen ze. Ze zijn samen ook nog een paar dagen eropuit getrokken en hebben zo veel van elkaars gezelschap kunnen genieten. Ook Sem en Max, die helemaal doodgeknuffeld werden, zullen hun “tante Jeane” die hen elke ochtend vroeg uit hun gaula haalde, missen. Nou meid het was heel bijzonder om je hier te hebben , we hebben allemaal genoten van je verblijf, en we zullen maar zeggen; tot heel snel weer!

Tjako en Johan, 2 ex-collega’s van Aad, zijn inmiddels ook geweest samen met hun vrouwen, en de schoonouders van Tjako. Wij hadden voor hen, samen met Kees van de Holland Hotels, een rondreis samengesteld compleet met vlucht, huurauto’s, alle accommodaties en routes. Het was echt super leuk om ze hier allemaal te verwelkomen en uiteraard was het ook weer erg gezellig om lekker met elkaar bij te kletsen. We zijn met z’n allen naar het jaarlijkse festival van Palmares geweest. Daar hebben we zelfs even in de Arena gestaan tijdens het stierenvechten. Overigens wordt hier de stier niet verwond en na zijn jacht op de mensen in de arena, door cowboys met lasso’s gevangen en weer naar zijn warme stalletje gebracht, erg vriendelijk allemaal. Eigenlijk was het gewoon ouderwets gezellig en hebben we een ontzettend leuke avond gehad. Ook waren we met z’n allen uitgenodigd bij Brian en Francis voor een Cacique-uurtje. Cacique is het plaatselijke stooksel, erg sterk maar vermengd met verse sapjes en limoentjes ging het er goed in, erg lekker!

Na eerst 5 dagen bij ons in huis en in het caretakerhuis vertoefd te hebben ging het hele stel verder op pad om het land te verkennen. In een goednieuwe Bego en een vette Prado hebben ze daarna nog 2,5 week de Costaricaanse wegen onveilig gemaakt. Halverwege, op de verjaardag van Joyce, zijn wij voor een dagje aangesloten in Samara, een leuke badplaats met ons hotelletje meteen op het strand. In de middag hebben we wandelend het dorpje verkend, ’s avond hebben we lekker gegeten bij een Mexicaans restaurantje. De vrouwen zijn nog ff in het dorp blijven hangen en hebben daar nog lekker gedanst terwijl de mannen alvast naar het hotel gingen om een vuurtje te stoken. Tussen de wuivende palmen, genietend van het kampvuur hebben we een heerlijke dag afgesloten.
Wij zijn de volgende ochtend weer naar huis vertrokken en zij hebben de laatste deel van hun reis toen hervat. Het groepje heeft heel veel gezien en gedaan en was enorm enthousiast over Costa Rica. Tjako en Joyce, Johan en Astrid, Ed en Stien, nogmaals bedankt voor alle lekkers die jullie meegebracht en opgestuurd hebben. We vonden het enorm gezellig, en zijn blij dat jullie zo’n mooie vakantie hebben gehad hier in ons nieuwe thuisland.

Nu het inmiddels hartje zomer is beseffen we hoe goed we er hebben aan gedaan om onze back- up watertank te installeren. Inmiddels is hier elke dag het water er af tussen 11.00-1600 en 22.00-04.00. Door onze 2500liter tank merken wij daar helemaal niets van!

Ff wat dierenpraat. Miepje lijkt met de dag gekker te worden. Konden we een aantal weken geleden nog net een kolibrietje uit haar klauwen redden, deze week had mevrouw een geckootje (hagedisachtig beestje) op de korrel en heeft ze die ook meteen maar lekker opgepeuzeld. Toch wordt Miepje over een paar maanden al 18! Met Max en Sem gaat het prima, met alle visite om ons heen raken ze aardig aan drukte gewend. Vooral Sem is echt een hartenbreker geworden, daarom checken we iedere keer de koffers als er mensen weer vertrekken.

Aad is samen met Loek naar een stuk grond wezen kijken dat vlak bij ons huis te koop staat. Het terrein is 64.654 m2 groot en er loopt een rivier over het terrein. De vraagprijs is slechts rond de 80.000 euro, dat is voor deze contreien erg goedkoop, een bezoekje waard dus. Loek zit in de onroerend goed business en heeft zelf enige tijd geleden nog een stuk grond van 2.7 ha gekocht voor weinig. De jongens zitten nu nog in de denkfase wat te doen.

Afgelopen zaterdag was er in ons dorp weer de jaarlijkse Tope (optocht met paarden). We hebben met z’n allen voor Isabel haar huis zitten kijken. Mar had een grote kan Sangria gemaakt en een kipkerriesalade. Na enige aarzeling wisten de Costaricanen dit wel op waarde te schatten en voor we het wisten was alles op. In de avond zijn we met Isabel en kids en Brian en Francis naar het feest geweest.

Nog maar een paar dagen (2 maart) en dan komen Nadmy en Kim en hun dochtertje Omaira van 1,5 jaar. We zijn erg benieuwd naar Omaira want die kennen we natuurlijk nog niet. Uiteraard kijken we er ook erg naar uit om weer lekker met Nadmy en Kim bij te kletsen. We vinden het ook heel bijzonder dat ze ons helemaal hier, nu met kindje, komen opzoeken. Ze blijven eerst een weekje bij ons en gaan dan voor een weekje naar de kust. De laatste week moet nog ingevuld worden.

Lieve lezers, hopelijk is in Nederland binnenkort de winter eens een keer afgelopen, en kunnen jullie gauw richting lente gaan. Ook hier hebben we last van extremen. De afgelopen week hadden we een hittegolf met temperaturen overdag van ruim 32 graden. We moesten voor het eerst zelfs in de nacht de ventilator gebruiken! Nu wordt deze hittegolf gevolgd door een koufront waardoor we zelfs een beetje regen hebben gehad.

Wij wensen iedereen alvast een mooie lente toe en tot volgende keer, tot blogs.

Lieve groeten,
Aad, Marian, Sem, Max, Miepie

• 26 Februari 2010 - 18:00

Joke Jansen:

Hallo luitjes,
    Heb weer met belangstelling jullie verslag gelezen.
    Van Jeane natuurlijk ook alle verhalen gehoord. Ze heeft erg genoten, en dit kan ik mij voorstellen. Dat viel niet mee om thuis te komen in de sneeuw. Zeker niet als je van 30 graden komt. Leuk dat iedereen die komt het zo fijn vindt. Nou jongens die Miep moeten jullie toch in de gaten houden hoor, op haar oude dag.
    Een kus voor de boys en een knuffeltje voor Miep.
    Groetjes uit Kwadijk van Piet en Joke.

• 27 Februari 2010 - 10:19

Nadmy, Kim En Omaira:

Lieve luitjes,

Wij verheugen ons echt op deze reis! Met Omaira gaat het inmiddels weer wat beter, ze loopt weer met meubels te schuiven (goed teken!) Als jullie je interieur een beetje willen veranderen hier en daar, dan zorgt Omaira er wel voor.

Tot heel binnenkort xxx

• 27 Februari 2010 - 22:07

Jan Erna En Nathalie:

Hey wat leuk...weer een lekker lang verslag met beeldmateriaal. Zijn toevallig vanmiddag bij Johan en Astrid een bakkie wezen doen en hebben de verhalen al gehoord. De foto's gaan we een andere keer even bekijken. Ze hebben het erg naar hun zin gehad zo te horen. Moest je de groeten doen van Chris de Vries, die woont tegenwoordig op Bali..wel hier ook nog zijn huisje hoor maar zit meer daar dus.
    Nou mail je eerdaags wel weer even en de groeten vanuit een regenachtig Nederland (ja geen sneeuw meer...hihi)

• 28 Februari 2010 - 09:44

Zussie:

Hi guys,

Twas zeker een "feestje" bij jullie te zijn,en de hikes...... nou ja,gaan we gauw weer overdoen. Heel veel plezier met 't trio volgende week.

XXX

• 28 Februari 2010 - 14:32

Tjak & Joyce:

Het was daar fantastisch!
    Aad & Mar, alles was perfect geregeld door jullie en we komen zeker terug. Leuke foto's hebben jullie geplaatst. Ed en Johan zijn al het filmmat. aan het verwerken, zodra klaar komen de dvd's / cd's jullie kant op. Op het moment van schrijven zijn we precies net zolang terug als dat we in CR geweest zijn, het lijkt al weer maanden geleden. We raken er nog niet over uitgesproken. Groetjes ook aan Brian en Francis, Tjak & Joyce

• 03 Maart 2010 - 21:32

Moeders:

Hola allemaal
    Wat leuk weer van jullie nieuws te genieten
    en mooie foto's
    Ik denk dat de nieuwe gasten het ook daar naar de zin zullen hebben
    Hopelijk een goede reis gehad , vooral met de kleine dame
    Miepie heeft toch een koninglijke oude dag
    Het weer is hier echt nog wisselvallig , maart roert nog steeds z'n staart , maar wij mogen niet klagen

Ik wens jullie veel geluk met alles , leuke tijd met de gasten
    Hartelijke groetjes aan alles met heel veel liefs van moeders uit Zaandam